BLOG

Ginepig Nasıl Evcilleştirilir ve Sevilir?

Ülkemizde Gine domuzu adıyla da bilinen Ginepigler birçok insan için iyi bir ev arkadaşı olabilirler. Örneğin ginepiglerin etrafı kazma gibi alışkanlıkları yoktur. Oldukça sevimli ve sevilmeye açık canlılardırlar. Bununla beraber sahiplerine aşırı bağlılık gösterirler, sevilmeyi sevdikleri kadar sevdiklerini de gösterirler. Peki ginepigler nasıl evcilleştirilir ve sevilir diye düşünüyorsanız, doğru yazıya denk geldiniz, çünkü ginepigler evcil hayvan olarak sıkça tercih edilen canlılardır. Bu sebeple ginepig ırklarından hangisini seçmeliyim diyen çok sayıda insan vardır. Hiçbir şekilde ısırmazlar ve insanlarla çok iyi iletişim kurarlar. Hatta insanlara neredeyse bağımlıdırlar. Bazı ülkelerde ginepiglerin tek başına bırakılması suç teşkil etmektedir.

Evcil bir ginepig çok iyi bir dosttur. Köpek kadar oyuncu, kedi kadar evcil ve en yakın dostunuzdan daha yakın olmaları çok büyük bir olasılıkla gerçekleşecektir. Bir ginepigi evcilleştirmenin ve sevmenin yollarını bu yazımızda anlatacağız.

Birlikte Zaman Geçirmek

Herhangi biriyle arkadaşlık etmenizin en temel ön koşullarından biri birlikte kaliteli zaman geçirebilmeniz olacaktır. Bu durum tam olarak ginepig için de geçerlidir. Beraber güzel zaman geçirebilirsiniz ve bu dostluğunuzun pekişmesine yardımcı olabilir. Ona alan tanıyın. Aranızda güven ilişkisi kurmaya çalısın.

Ginepigi Beslemek

Ginepigler vejetaryen canlılardır, bu yüzden onlara sebze ikram edebilirsiniz. Ayrıca onun koşullanmasını desteklemek için, size doğru her hamle yaptığında ona sebze ikram edebilirsiniz. Bu durum size yaklaşmasını kesinlikle kolaylaştıracaktır.

Ginepigle Konuşmak

Onunla zaman geçirirken onunla sakin ve tatlı bir ses tonuyla sürekli konuşun. Onlar da ses çıkaran canlılardır bu yüzden sizin ona hitap ettiğinizi anlayacaklardır. Ginepiglerin çıkardığı sese göre ne düşündüğünü anlayabilirsiniz. Bu da aranızın gitgide daha olmasına zemin hazırlayacak, onun size güvenmesini sağlayacaktır. Ayrıca ona dokunmadan önce ginepigle bir süre konuşmak, onu sizin varlığınızı kabul etmeye yönlendirecek ve size alıştıracaktır.

Ginepigle Kucaklaşmak

Birlikte zaman geçirmeye alışmanızın ardından sizin elinizden yemek yemeye ve sizi dinlemeye de başlayınca, onu kucağınıza alma aşamasına geçebilirsiniz. Ancak sizden kaçıyorsa lütfen onu zorlamayın. Başka taktikler deneyin. Örneğin ginepigler saklanmayı ve kuytuları seven canlılardır. Bacaklarınızın üzerine battaniye serebilir ve onun girip sığınabileceği güvenli bir çadır oluşturabilirsiniz. Bu durum ginepiginiz için sizin onu önemsediğinizi gösterecek önemli bir etken olacaktır.

 

Ginepiglerle ilgili bir diğer blog yazımız olan Ginepig Kafes Altına Neler Koyulur? yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.