BLOG

Hamster Türleri ve Türlerin Özellikleri Nelerdir?

Eğer evinizde beslemek için kocaman yanakları olan sevimli bir hamster almaya karar verirseniz hamster türleri ve türlerin özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanız da gerekmektedir. Bu sevimli kemirgenler evinize dost olacaksa onlar hakkında ne kadar çok şey bilirseniz o kadar iyi olacaktır.

Bu yazımızda sizinle hamster türlerini konuşacağız. Bir hamster sahiplenme istiyorsanız araştırma yapmak için doğru adrestesiniz.

Gonzales Hamster

Speedy Gonzales ya da Hızlı Gonzales olarak bilinen çizgi filmi anımsıyorsunuzdur. İsmini bu hamsterdan almış olması çok olası olan bu çizgi filmde olduğu gibi, Gonzales tipi hamsterlar oldukça hareketlidir. Çok küçük bir türdür ve boyu en fazla 10 cm’ye kadar uzar. Kendileriniz yalayarak temizlerler, dışarıdan bir temizlemeye ihtiyaç duymazlar. Elde durmayı hiç sevmezler. Kiloları yaklaşık olarak 70 gr. civarında olan bu ufak türün yaşam ömrü ise maalesef en fazla iki buçuk yıl kadardır.

Roborovski Hamster

Roborovski hamster ise Çin – Moğolistan kökenli bir canlıdır. Oldukça sık tercih edilen sevimli bir hamster türüdür. Genelde meyve ve sebzelerin tohumlarıyla beslenir. Bazen bu seçkiye yeşillikler de eklenir. Bu beslenmesi basit hayvanın neredeyse tüm ihtiyacını paket yemlerin sağladığı bilinmektedir. Yaklaşık ömrü 3 yıl kadardır, ancak tabi ki bu ömür yaşam şartlarına bağlı olarak uzayabilir ya da iyi bakılmazsa maalesef kısalabilir. Bu tür, dünyaya Avrupa üzerinden yayılmış olsa da, Türkiye’de çok nadir olarak bulunmaktadır. Avrupa ve Amerika’da ise sıkça bulunur ve çok popülerdir.

Avrupa Hamsterı

Hamster türleri arasında en heybetlisi olan Avrupa Hamsterına değinmeden geçmeyelim dedik. Oldukça büyük olan bu canlının boyu 30 (otuz) santimetreye kadar büyüyebilir. Biraz renkli ve modaya uygun giyinen hayvanlardır – karın bölgeleri genellikle siyah sırtı ve yüzü kahverengimsi olan bu canlının yan tarafları ise beyaz renktedir. Bu renk farklılığı onun diğer hamsterlardan kolayca ayrılmasını sağlamaktadır. Yalnızca evde beslenmez – özellikle doğu Avrupa’da toprağın altında yaşar ve aslında tarımla uğraşan çiftçiler için tam bir baş belası olarak bilinmektedir.  Yaklaşık 2.5 yıl kadar yaşadığı bilinen bu tür eğer evde besleencekse çok geniş bir alan ister. Gündüzleri uyur – geceleri uyanıktırlar. Hareketli oldukları için oyuncaklar ile oynamayı çok sevdikleri bilinmektedir.

Mutlu günler!

 

Ayrıca, hamster eğitimleri hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, Hamsterların Eğitimi Nasıl Yapılır? makalemizi de okumanızı tavsiye ederiz.