BLOG

Köpeklerde Tüy Ve Deri Bakımı

Köpeklerin cinsine bağlı olarak yapılan araştırmalar dahilinde gerçekleştirilecek olan tüy ve deri bakımı, sadece bu bölgeler için değil aynı zamanda bütün olarak köpeğin sağlığı açısından önemli faydalar da getirmektedir. Burada mutlaka tüy ve cilt bakımı adına doğru bilgilere sahip olmak, can dostunuzun birtakım risk faktörlerinden tamamen uzak kalmasına olanak tanır. Bu konuya genel açıdan bakıldığında farklı aşamalar ön plana çıkmaktadır. Tüy ve deri bakımı konusunda tarama, yıkama ve düzenli takip ile birlikte sağlıklı beslenmesi mutlaka sırası ile bağlantılı olarak gerçekleştirilmelidir. Ayrıca yine köpeğinizin sağlığı açısından önemli bir husus olan köpeklerde ağız kokusunun önlenmesi için de blog yazımıza bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Köpeğin Tüyü Ve Cildi Düzenli Biçimde İncelenmelidir

Köpeğinizi dışarıda gezdirdiğiniz zaman mutlaka tüylerinde bir dış parazit arama çalışmasına girmeniz, onun sağlığı açısından büyük bir önem taşır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında, sıcak dönemlerde bit; parazit ya da birtakım bakteriler köpeğin tüylerine yerleşebilmektedir. Bu yüzden her seferinde inceleme yapılması, bu tür konakçılardan köpeğinizin uzak kalmasına fırsat verir.

Köpekler Düzenli Şekilde Taranmalıdır

Düzenli biçimde köpeği taramak, öncelikle istenmeyen ve ölü tüylerin alınmasına fırsat verir. Özellikle alınmayan bu tüyler zaman içerisinde düğüm haline gelmektedir. Bu da köpeğin zamanla acı hissetmesine ve hatta kalp rahatsızlıkları yaşamasına sebep olabilir. Meydana gelen bu tür tüy düğümleri adına profesyonel bir destek almak en önemli etkendir. Zira yanlış noktadan gerçekleştirilecek olan amatör bir kesim, köpeğin kürkü üzerinde birtakım deformasyonlar yaratabilir. Özellikle kürk kısmında bulunan tüylerin düzenli şekilde alınması, doğal cilt yağlarının vücuduna eşit düzeyde dağılmasına olanak verir. Elbette burada köpeğin cinsine göre ve tüylerinin miktarına bağlı olarak doğru tarağın kullanılması gerekir. Doğru tüy uzunluğu adına ideal olan fırça ve tarağın seçilmesi, köpeğin sağlığı açısından önemli bir unsur taşımaktadır.

Köpeğin Tüylerini Yıkama İşlemi

Genelde köpeklerin tüyleri çok hassas olduğundan dolayı buna göre hassas cilt bakım ürünlerinin seçilmesi gerekir. Özellikle köpeğin tüylerinin olduğu noktada bulunan organik yağlar çok faydalı olduğundan dolayı, keseleme gibi yöntemlerden uzak durulmalıdır. Bu konuda elbette lifler kullanabilir ancak hassas bir şekilde uygulanmalıdır.

Köpekler İçin Tüy Ve Cilt Bakım Uygulaması

Bütün bu dış fiziksel uygulamalar gerçekleştirdikten sonra mutlaka doğru beslenme büyük bir önem taşır. Protein, mineral; vitamin ve yağlı asitler belirlenmiş rejimler dahilinde dengeli şekilde köpeği verildiği zaman, köpeğiniz hem tüy açısından hem de genel kapsamda hayatı boyunca sağlıklı bir yaşam sürecektir.

Eğer köpeğiniz için oyuncak arıyorsanız, Köpekler İçin En Popüler Oyuncaklar makalemize göz atabilirsiniz.