BLOG

Ginepig Irkları Nelerdir?

Bu yazımızda sizinle ginepiglerin güzeller güzeli genel özelliklerinin yanı sıra ırklara özel bazı özelliklerini de ele almaya çalışacağız. Şimdiden iyi okumalar diliyoruz!

Uzun Tüylü Ginepigler

Peruivan Ginepig olarak bilinen ginepigler bu türün en bilinen örnekleridir. Tüyleri çabuk şekil alır. Sahipleri onlarla saatlerce oynayabilir. Bu türün bir başka örneği ise Sheltie Ginepig türüdür. Görünüş olarak Peruvian kadar uzun tüylü değillerdir ama arada bir kabaran tüyleri ile Sheltie de oldukça havalı bir ginepig türüdür. Bu kategori altındaki son ginepiglerimiz Satin Ginepiglerdir. Bu türün genellikle güzellik yarışmalarının gözdesi olabilecek kadar şahane tüyleri vardır. aşağı doğru uzayan tüyleri parlak ve genellikle açık renklidir. Sarı ve beyaz Satin Ginepig türleri göz kamaştıracak kadar güzeldirler.

Kıvırcık Tüylü Ginepigler

Günepigler illa ki dümdüz “saçlara” yani tüylere sahip olmak zorunda değillerdir. Bazı ginepiglerin kıvırcık olması onları yalnızca daha sevimli yapmaktadır. Örneğin, Texel Ginepig olarak bilinen türün tüyleri de başta kıvırcık değildir – ama uzadıkça dalgalı ve gitgide kıvırcık bir görünüme sahip olurlar. Uzun tüylü Texel Ginepigler, çok ilginç görünümlere sahiptirler. Bunun yanı sıra, Abessian Ginepig olarak bilinen bir başka tür ise tüylerinin düzenli uzamaması ile bilinmektedir ama tüyleri gerçek anlamda kıvırcıktır. Bu yüzden biraz dağınık ve serseri bir görünümleri vardır. Son olarak Lunkarya Ginepigler ise dalgalı ve karışık bir biçimde başka başka yönlere uzayan tüylere sahiptirler.

Kısa Tüylü Ginepigler

Bazı ginepigler ise uzun tüylü olmak yerine kısa tüylü olmayı tercih ederler. Bu türlerden biri Teddy Ginepig adıyla bilinmektedir. Karışık renklere sahip olan bu ırkın boyları diğer ginepiglerle karşılaştırıldığında biraz daha kısa kalmaktadır. Bir diğer kısa saçlı ginepig türü ise Agouti Ginepig olarak adlandırılmaktadır. Agouti ginepigler kısa yüleri bir de dik çıktığı için diğer türlerden çok farklı ve biraz daha “asi” görünmektedirler. Tür olarak ginepig olasalar da tipleri zaman zaman köstebekleri de andırmaktadır. Son olarak en farklı ginepig türü olan Skinny Ginepig hakkında da birkaç şey söyleyelim. Öncelikle Skinny Ginepig türü, ülkemizde satışı olmayan bir türdür. Vücutlarında ne kısa ne de uzun tek bir tüy bile yoktur. Bu sebeple bütün türlerden farklı görünmektedirler.

 

Ginepig Çıkardığı Sesler Neyi Anlatır? makalemizi okumak için buraya tıklayın.