BLOG

Köpek Bakımında İşinize Yarayacak 3 Öneri

Köpeklere bakmak zor bir iş olsa da, doğru yöntemlerle bu zor işi başarabilirsiniz. Bu sadık hayvanlar, bütün ihtiyaçları konusunda size bağımlı hareket edebilir. Bunun yolu ise sevginizi ona belli etmenizdir. Bir köpek için sahibinin sevgisi her şeyin üzerinde bir duygudur. Eğer bunu başarırsanız, sadık bir köpeğiniz var demektir. Köpek bakım işlemlerinde üç önemli noktaya göz atalım:

1- Veteriner Bakımı

Bir köpeğiniz varsa, onun için harcama yapmalısınız. Veteriner, gıda ve tuvalet ihtiyacı gibi kategorilerde, ihtiyacı karşılamalısınız. Bakımlı bir köpek, mutlu bir köpektir. Bakım işlemlerini ihmal etmek, köpeğinizin psikolojisini ve biyolojisini bozmaya başlayacaktır. Bu da hem mutluluğuna hem de size sadık kalmasında olumsuz etkiye sahip olacaktır. Hastalık durumlarında veya benzeri durumlarda veterinere gitmeyi ihmal etmeyelim. Hastalık belirtilerinin takip edilmesi ve bu belirtilerin meydana gelmesi durumunda en yakın veteriner kliniğine baş vurmalıyız.

2- Doğru Beslenme

Köpeklerde doğru beslenme seçenekleri, sağlıklı bir köpek için son derece önemlidir. Bunun için köpeğin ağırlığına ve cinsine göre gıda tercihi yapılmalıdır. Veteriner tavsiyesine göre en uygun yiyecekleri ve mama seçeneklerini tercih etmelisiniz. Temiz su, köpeklerin sağlığı için önemlidir. Diş temizliği de ihmal edilmemelidir. Yemeklerin düzenli ve saatinde verilmesi, onların sağlığı açısından önemlidir. İlgi ve sevgiyi de unutmayın. İlgi ve sevgi gösterdiğiniz zaman köpeklerin mutluluğu artar. Size olan bağlılığı perçinleşir ve sizin dediklerinizi yapmaya başlarlar. Size karşı en küçük bir itaatsizlik etmezler.

3- Temizlik

Köpeklerin sağlığı için temizlik konusu önemlidir. Birkaç banyo ile temizlik sorunu çözümlenmez. Bu nedenle ağız temizliği, diş temizliği ve genel banyo ihtiyaçları düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Haftalık kulak temizliği, en çok unutulan temizlik işlemidir. Sevimli dostlarımızın kulaklarını da ihmal etmemek yerinde olur. Tüylerin fırçalanması, tüy ve deri bakımı ve gerekli temizliklerin özenle yapılması, sağlık açısından önemlidir. Bu bakım işlemleri sevimli dostlarımız için değer. Onların size duydukları derin sevgiye karşılık, sizde onlar için gerekli bakım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Köpek bakımı, beslenmesi ve hastalıkları konusunda gerekli bilgileri öğrenmek, bakım işlemlerinin daha kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak en önemli husustur.

 

Bu makalemizde ilginizi çekebilir: Köpeklerde Tüy Ve Deri Bakımı