BLOG

shiba Inu

SHIBA INU IRKI KÖPEKLER

 

Son dönemin en çok konuşulan ve popülerliği her geçen gün artan köpek ırkı shiba Inu

Milyarder iş adamı, elektrikli araç ve uzay taşımacılığı konusunda dünyayı oldukça heyecanlandıran Elon musk’ ın ilgisi ve bu ırkın görselleri ile özel grafikler yayınladığı, kripto para birimi ile adını sıkça duyduğumuz Dogecoinin simgesi Shiba Inu. Sadece bir köpek ırkı olmaktan fazlası, bir finans simgesi, bir şaka.(yatırım tavsiyesi değildir.)

Shiba Inu  Irkı köpekler japon ırk köpek cinsidir. İsmi Japoncada küçük anlamına gelen shiba ve köpek anlamına gelen Inu kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.

Küçük bir ırk olan Shiba Inu cinsi köpekler, evlerde kolaylıkla yaşayabilmekte ve çocuklarla arası oldukça iyidir. Yabancılara karşı korumacı olan Shiba Inu Atak, çevik, pozitif ve oldukça oyuncu bir ırktır.

Eğitimi diğer ırklara karşı oldukça kolaydır, verilen komutları anlama ve yerine getirmede sahibine oldukça kolaylık göstermektedir.

Beslenmesine özen gösterilmelidir, evlerde beslenen her pet gibi Shiba Inu içinde doğru formüle edilmiş mamalar tercih edilmelidir.

Oldukça kalın çift kürklü bir ırktır. Kürk bakımı önemlidir, özel bakım istemektedir. Düzenli olarak tüy bakımı yapılmalı ve taranmalıdır.

Sağlıklarının düzenli takip edilmesi ve veteriner muayenelerinin aksatılmaması her ırkta olduğu gibi bu ırk içinde önem arz etmektedir. Göz ve eklem muayenelerinin düzenli yapılması hususunda hassas davranılmalıdır.