BLOG

Yavru Kedilerde Tuvalet Eğitimi

Ev ortamında çocukların dışında farklı canlıların olması adına tercih edilen köpek ve kediler, genel olarak ilk aşamada yavru olarak seçilmektedir. Ancak evlere getirilen yavru kedi veya köpekler için beslenme, bakım ve tabi ki tuvalet eğitimleri zorlu bir süreç olarak bilinmektedir. Özellikle tuvalet ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kumlu bölgeleri tercih edecek olan yavru kediler için tuvalet eğitimlerinin doğru verilmesi, evlerin daha bakımlı olmasını sağlayacak işlemlerin başında yer almaktadır. Eve yeni gelen bir o kadarda küçük olan yavru kedi dostunuz için verecek olduğunuz tuvalet eğitimlerinde, ilk olarak sabırlı olmanız ve bunun yanı sıra sürekli gözlem yaparak, dostunuzu tanımanız oldukça önemlidir.

Yavru Kedi Tuvalet Eğitimlerinde Dikkat Edilecek Noktalar

Evinize neşe getirecek ve aynı zamanda yalnızlığınızı giderek olan yavru kedilerin beslenme ve tuvalet eğitimlerinin dışında size alışabilmesi için evinizi iyi şekilde tanıtmanız gerekmektedir. En önemli sorunlardan birisi olarak görülen tuvalet eğitimleri, sanılanın aksine çok zor olmamakla beraber, doğru talimatlar yerine getirildiğinde hem yavru kediniz, hem de sizin için sorunsuz yaşam alanları oluşturmanıza neden olmaktadır. Tuvalet eğitimleri için yapılması gereken işlemler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

● Yavru kediniz için özel olarak üretilmiş kedi tuvalet kabı ürünlerinden yararlanın. Ayrıca bu ürünlerde olması gereken kumları da, tuvalet kabını kullanacak olduğunuz alanlar için özel olarak seçin.

● Yavru kedinizi evlerinizde en fazla zaman geçirdiğiniz odalarda salon ya da mutfak gibi bölgelerde tutmaya özen gösterin. Bu sayede hem kedinizi daha iyi gözlemleyebilir, hem de onun tuvalet ihtiyacını nerede gidermesi gerektiği konusunda alt yapı hazırlamış olursunuz.

● Eve ilk geldiği zamanlarda yavru kedinizi, tüm alanlarda koşmasına izin vermeyin. Kısacası ona kısıtlama getirin. Tüm odalarda gezdirmeniz durumunda, kedinizin tuvaletini istediği her yerde yapabilecek hissine kapılmasını sağlamış olursunuz.

Tuvalet Eğitimlerinde Sabırlı Olun

Tıpkı küçük çocuğunuzun tuvalet eğitimlerinde olduğu kadar yavru kedinizin tuvalet eğitiminde de sabırlı olmanız gerekir. İlk aşamalarda evlerinizde sıkça yaşanacak olan kötü kokulara, hazırlıklı olmanız ve yatak odası ya da mutfak gibi özel alanlardaki kapılarınızı kapalı tutmanız gerekir. Gün içerisinde kedinizi belki 4, belki de 5 kez özel tuvalet kabına götürmeniz gerekebilir. Bu süreç kedinizin tuvaleti geldiğinde nereye yapması gerektiğini ön plana çıkarması adına önemlidir. Tabi ki sıkça tuvaletini yapmayacaktır ancak mümkün oldukça ilk zamanlarda tuvalet kabına götürmeniz tavsiye edilmektedir.