BLOG

Gold Terapi

Kronik ağrılar bir belirti değil hastalığın kendisidir, sürekli ağrı çeken hayvanların yaşam kalitesi düşer ve sürekli bu hastalıkla mücadele etmek durumunda kalırlar, kronik ağrılar hayvanınızı depresyona sürükler, kronik ağrılar sadece hayvanları değil beraberinde yaşayan kişilerinde yaşam kalitesini düşürmektedir.

Genellikle yaşlılığa bağlı gelişen eklem ağrıları, travmalar sonrası gelişen ağrılar vb. hayvanlarda kronikleşen ağrı tiplerindendir, bu ağrıları tedavi etmek amacı ile ‘’GOLD TERAPİ’’ yöntemi hayvanlarda kullanılmaktadır.

Bu yöntem, akupunktur iğneleri ile doku arasına altın parçacıklarının yerleştirilmesi ile uygulanmaktadır. Kullanılan saf altın bulunduğu bölgedeki ağrının şiddetini uzun yıllar azaltarak hayvanlara daha kaliteli bir yaşam için gereken desteği sağlamaktadır.

Bu yöntem uygulanırken hastaya herhangi bir kesme gibi cerrahi işlem uygulanmaz, birkaç iğne noktasından işlem uygulanır. Hasta tam anestezi almaz hafif sedasyon altında işlem uygulanır. Hasta işlem uygulandıktan hemen sonra normal hayatına geri döner, herhangi koruyucu materyal kullanılmaz.

Uygulama sonra 1 ile 4 hafta arasında olumlu sonuçlar gözle görülür şekilde kendini gösterir.

Hastanemizde bu işlem Cerrahi Hastalıklar Uzmanı Dr. Haris HAŞİMBEGOVİÇ tarafından başarı ile uygulanmaktadır.