BLOG

Köpekler İçin En Popüler Oyuncaklar

Köpek sahibi olanlar ya da olmayı düşünenler için en yüksek motivasyon kaynağı bir oyun arkadaşı kazanıyor olmaktır. Doğru yapılan oyuncak seçimiyle minik dostlarla kaliteli ve eğlenceli zaman geçirilebilir. Koş-Getir türü oyuncaklar eğitimin yanı sıra köpek ve sahibinin kaynaşmasında da etkili bir rol oynar. Evcil hayvan sahibi olmanın faydalarını, köpeğinizle oyun oynarken rahatlıkla hissedeceksinizdir. Köeğinizin mutlu olması, sevimli hareketleri ve oyunculuğu sizi stresten ve depresyon riskinden de koruyacaktır.

Oyuncak Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler Nelerdir?

Köpeğin yaşı oyuncak seçimindeki en önemli kriter olmalıdır. Arkadaşlık duygusunun pekişmesini sağlayan modellerin yanı sıra fizyolojik ihtiyaçlara da odaklanan tercihler, köpeğin enerjisini doğru bir şekilde alırken etkili bir iletişim başarılı bir şekilde kurulabilir.

Oyuncakların boyutu kadar dokuları da seçim aşamasında dikkat edilmesi gereken kriterler arasında sayılabilir. Irk ve çene yapısına uygun olan alternatifler, aynı zamanda parçalanma veya yutulma ihtimali de içermemelidir. Bu aşamada çok küçük parçaların yutulma riski taşıdığı her zaman akılda tutulmalıdır.

Köpekler İçin En İdeal Oyuncak Türleri

Köpeğin gelişimine ve ihtiyacına özel çözümler bulmak için yeterli araştırmanın yapılmış olması gerekir.

Toplar; peluş, köpük, tenis, kauçuk ve gıcırdatma topları köpeğin istenen her zaman hareketli kalmasını sağlar. Oyuna sadece köpeğin değil sizin de katılımınızı mecburi kılan toplarla ikili arasındaki ilişki sağlam temeller üzerine oturtulur. Bir tenis topu fırlatıcısıyla toplar istenen yere atılarak köpeğin geri getirmesi be arada da ihtiyacı olan egzersizi yapması hedeflenebilir.

Peluş oyuncaklar; dayanıklılıkları az olduğu için kısa sürede eskiyen peluş oyuncaklar köpeklerin en çok sevdikleri türdür. Emniyetli, renkli ve eğlenceli bir seçim yaparak köpeklerin geceleri de uyku arkadaşı bulunması sağlanabilir. Bu tür oyuncaklar ödül karşılığında verilen eğitimlerde de önemli bir araçtır.

Çekme oyuncaklar; iyi huylu ve eğitimli bir köpek çekme oyuncaklarına karşı olumsuz tepki vermez. Bu oyuncaklarla oynarken malzemenin köpeğin ağzından sert hareketlerle alınmayı çalışılması ileride diş problemlerinin yaşanmasına neden olabilir.

Çiğneme ödülleri; bu iş için özel olarak hazırlanmış modeller en ideal olanlarıdır. Buna karşılık evde bulunan farklı ürünler de çiğneme oyunu olarak kullanılabilir. Köpek büyüdükçe kullanılan oyuncak ve ödüllerin de boyut değiştirmesi gerektiği unutulmamalıdır. İçine ödül maması konan toplar zihin ve beden gelişimi için yeterli motivasyonu sağlarken verimli bir çalışma için de en büyük yardımcıdır.