BLOG

Hamsterların Eğitimi Nasıl Yapılır?

Şirin görünümleri ve komik, eğlenceli hareketleri ile kemirgenler arasında, en popüler hayvanların hamsterlar olduğu söylenebilir. Her hamster türünün ayrı bir sevimliliği ve güzelliği vardır. Onların eğitimleri konusunda ise sabırlı ve özverili olmak, ev ortamına uyum sağlamalarına bu fırsat vermektedir. Ancak bu hayvanlar çok hassas olduklarından dolayı onların eğitimleri konusunda dikkatli davranmak gerekir.

Hamsterların Bakımı Konusunda Yapılması Gerekenler

Farklı aşamaları uygulayarak bu eğlenceli hayvanların ev ortamına uyum sağlamalarına olanak tanıyabilirsiniz.

Sabırlı olmak önemlidir: Şu durum baştan söylenmeli ki, hamsterlara eğitim verilirken mutlaka sabırlı olunmalıdır. Çünkü bu hayvanlara verilecek olan eğitimin defalarca tekrarlanacağı şimdiden göze alması gerekir. Eğer bunu başarırsanız hamsterlar uzun yıllar neşeyle size dost olabilir.

Seveceği yiyecekler verilmelidir: Genelde çekirdek ya da bu gibi farklı çerez türlerini çok fazla seven hamsterlar için eğitim konusunda bundan faydalanabilirsiniz. Tabii daha birçok değişik yiyeceği de beğendiklerinden dolayı bunu kendiniz de görebilirsiniz.

Başarılarını mutlaka ödüllendirin: Evcil hayvanlar insanlar gibi bir düşünce yapısına sahip olmadıklarından dolayı, onlara öğretilmesi gereken durumlar bir şartlandırmadan ibarettir. O yüzden bu konuda mutlaka onların seveceği yiyecekleri, verdiğiniz komutları uyguladıktan sonra başarı olarak onlara sunabilirsiniz.

Kafeste çıkarmanız önemlidir: Hamsterlar doğal yaşamlarında sürekli hareket halinde olan hayvanlardır. Bu yüzden onları devamlı şekilde eğer kafese tutarsanız strese girmelerine ve sağlıklarının düşmesine sebep olabilirsiniz. Bu yüzden günün belirli zamanlarında mutlaka onları kafesten çıkarmalı ve dolaşmalarına fırsat vermelisiniz.

Bütün bu farklı uygulamaları gerçekleştirmek suretiyle satın aldığınız bir hamsterı eğitimden geçirebilir, yapmasını istediğiniz komutları yerine getirmesine fırsat verebilirsiniz. Bu da hamsterın bir ev ortamına uyum sağlamasına ve sağlıklı, güven içerisinde yaşam sürmesine fırsat verir.

Belirli Sayıda Bir Hareket Öğretmelisiniz

Hamsterlar kedi ya da köpek ve kuş gibi çok fazla komutu öğrenebilen hayvanlar değillerdir. Bu yüzden hamsterların strese girmelerine neden olmamak için onların üzerine bu konuda çok fazla gitmemek büyük bir önem taşır. Onları özgür bırakın ve yalnızca ev ortamında yaşayabilecek şartlandırmaları gösterin. Siz de göreceksiniz ki birkaç kolay uygulama ile birlikte, hamsterlar evinizde size her zaman neşe verecek can dostunuz olacaktır.