BLOG

Ginepig Çıkardığı Sesler Neyi Anlatır?

Birlikte yaşadığınız evcil hayvanla doğru bir iletişim kurabilmek hem sizin hem de hayvanınızın mutluluğu için oldukça önemlidir. İlginç bir şekilde bilinenin aksine oldukça konuşkan olan ginepiglerden birine arkadaşlık etmeyi seçtiyseniz, onunla iletişim kurmak için bir ginepig çıkardığı seslerle ne anlatır sorusuna yanıt bulmak isteyebilirsiniz. Ve bunun için en doğru yerdesiniz.

Ginepiglerin genel olarak çıkardıkları altı çeşit ses vardır. Bu yazımızda her birini anlamlarıyla birlikte ele alacağız.

Çığlık Atmak

Bu bir uyarı olarak geçtiği için bununla başlamak istedik. Çünkü çığlık atmak, ginepiginizin acı çektiği ya da kendini yoğun şekilde tehdit altında kullandığı zaman sizi uyarmak için çıkardığı bir sestir. Bu durumda onu yeniden huzura kavuşturmak için ne gerekirse yapmalısınız.

Guruldamak

Özellikle birden fazla ginepig besliyorsanız bu karşılaşabileceğiniz bir durumdur. Ginepigler genel olarak birbiriyle çok iyi anlaşsalar da bazen toplu yaşam içerisinde birisi üstünlüğünü ortaya koymak ya da bunu ispatlamak için guruldama sesi çıkarabilir. Ancak eğer ginepiginiz tek başınaysa ve gurulduyorsa o zaman bu durum sizin onu sinirlendirecek bir şey yaptığınız anlamına gelir. Hemen tavrınızı değiştirin ve küçük dostunuzu üzmeyin!

Wheek-Wheek Sesi

Bu sesi tarif etmek oldukça güç – ama bir ginepig besliyorsanız kesinlikle tanıdık gelmiştir. Bu ses bir tür ıslığa benzer, yüksek sesli ve gürültülüdür – ama oldukça iyidir! Çünkü bu onların sevinçli ve heyecanlı oldukları anlamına gelmektedir. Sizin yanında olmanızdan mutlu ise, ona yemek sunuyorsanız, bu sesi sık sık duyabilirsiniz. Eğer hayatında başka ginepig dostları varda, onlarla buluşmak için de bu sesi çıkarabilir.

Gıcırdatma

Bu bir uyarı ifadesidir. Ginepigler insanları neredeyse hiçbir zaman ısırmasa da bunu yapabilme yetisine sahip olduklarını unutmanızı da istemezler. Bir de başlarını kaldırıyorlarsa – bu tam bir isyan başlangıcı olabilir.

Hırıltı

Eğer ginepiginiz keyifli ise size küçük bir hırıltı ile bunu size bildirmekten memnuniyet duyacaktır. Onları okşayıp sevdiğinizde, kucakladığınızda, sarıldığınızda hep ince bir hırıltı duyabilirsiniz. Bu ses “sorun yok, çok mutluyum!” demektir. Anın keyfini çıkarabilirsiniz!

Sızlanma

Bu ses, ginepiginizin dedektiflik huylarının açığa çıktığını göstermektedir. Birini takip ederken ya da biri tarafından takip edildiğini hissettiğinde bu sesi çıkarırlar.